Kunst in de Polder

Dans!

Alvast vooruitlopend op de Nationale Dance week in april, hebben wij in onze galerie schilderijen van Robert Heindel hangen. Het gaat hier om silkscreens, dat zijn zeefdrukken van een hoogwaardige kwaliteit, waarbij er in dit geval acrylverf gebruikt wordt die minimaal 24 uur moet drogen, waardoor de opbouw laagje voor laagje erop ligt. Elke Silkscreen heeft meer dan 20 ‘screens’ tot een max. van 40. Silkscreen betekent eigenlijk zijden raster. Vroeger waren de rasters ook van zijde

ACTIE: Bij aankoop van een silkscreen van Robert Heindel krijgt u zolang de voorraad strekt het boek ´Moving Pictures, The art of Robert Heindel´ cadeau.

Deze amerikaanse schilder is geboren in 1938 en is overleden in 2005. Robert Heindel is wereldberoemd om zijn indringende schilderijen, geïnspireerd door het werk en leven van dansers. De taal van de dansers, hun heroïsch gevecht met de uitbeelding en hun vrijwel onbegrensde toewijding aan hun functie als artistiek medium hebben Heindel geïnspireerd tot het schilderen van een indrukwekkend, vooral impressionistisch oeuvre.

Dansers beelden menselijke emoties uit van ongekende kracht en diepgang die als vloeibaar vuur in ons opstijgen. Ze putten kracht uit dat schemergebied van sluimerende, halfbewuste emoties diep in ons innerlijk waar heftige passies elkaar verleiden, inspireren en opstuwen naar de meest indringende belevingen van ons ‘menszijn’. Heindel’s schilderijen zijn directe reflecties van die ervaringen en de bijbehorende gevoelens en emoties. Eigentijds, puur, in krachtig handschrift en gedurfd Heindel-eigen kleurgebruik. Schoonheid, soms verfijnd erotisch getinte elegantie en compassie in even wervelende als vertederende, ontroerende pose. De uitnodigingen van de beste dansgezelschappen van de wereld The Royal Ballet Londen, The NOH-Theatre Tokyo, The American Ballet Theatre New York en Het Nationale Ballet Amsterdam, vormen even zovele bewijzen voor de professionele erkenning voor de schilder Heindel.

 

 

 

 

Kunst in de Polder
KUNST IN DE POLDER | TURFSPOOR 195 | 2165 AW LISSERBROEK | (HAARLEMMERMEER) | T 0252 - 422078 | E INFO@KUNSTINDEPOLDER.NL