Kunst in de Polder

Opening nieuwe expositie

Hierbij nodigen wij u van harte uit voor de vernissage op vrijdag 4 november van 17.00 tot 19.00 uur, ter gelegenheid van de expositie
‘Van hoofd naar Hart’, met schilderijen van Janneke Stilma.

Kunst in de Polder is aan het transformeren. Beleef het Zelf is de nieuwe slogan. Dit geven wij vorm door meer te werken vanuit het gevoel. Wij zijn er van overtuigd, dat op deze manier meer plezier wordt beleeft aan het maken van beelden en schilderijen. Dat er meer authenticiteit in de werken zal zitten en de voldoening, het geluk groter zal zijn. Er vindt dus een verschuiving plaats van hoofd naar hart en van verstand naar gevoel.

Ook Janneke Stilma heeft bij het maken van haar olieverfschilderijen, die bij deze expositie getoond worden, ontdekt dat het creëren van werk, dat vanuit het verstand ontstaat meer moeite kost, dan wanneer ze vanuit haar gevoel bezig is. De schilderijen verschillen dan ook in stijl, uitstraling en kleurgebruik. Steeds vaker draaien haar schilderijen om een bepaalde stemming, die zij in zichzelf of de buitenwereld waarneemt, beleeft en vastlegt. De sfeer die zij oproept in haar werk is nog het best te omschrijven als “poëtisch abstract”.

Bij Kunst in de Polder kunt u op verschillende manieren kunst ontdekken. Bij de bovengenoemde expositie en tijdens een bezoek aan onze mooie beeldentuin kunt u ontdekken wat u boeit en inspireert. Ontdekken is ook het thema van de beeldhouw- en schildercursussen en -workshops, waaraan u kunt deelnemen.

Wij ontmoeten u graag bij uw ontdekkingstocht in onze galerie en beeldentuin tijdens de expositieperiode van
4 november tot en met 17 december 2011 of op een ander moment.

Met een hartelijke groet,
Gert-Jan van Maris

 

 

 

 

Kunst in de Polder
KUNST IN DE POLDER | TURFSPOOR 195 | 2165 AW LISSERBROEK | (HAARLEMMERMEER) | T 0252 - 422078 | E INFO@KUNSTINDEPOLDER.NL